Prodavnica

CALCIPAST

1,900.00RSD

Kalcijum hidroksidna pasta

SASTAV: Kalcijum hidroksid, hidroksiapatit, barijev sulfat, pomoćne materije.

PAKOVANJE: Špric sa 2,1 g preparata i aplikatori za jednokratnu upotrebu.

CALCIPAST, IW5-ICAL-06.12.2018_1

Pošalji upit
Šifra proizvoda: CM003 Kategorije: , Oznaka:
Description

NAMENA: CALCIPAST je namenjen za upotrebu u zubnom tretmanu za privremeno punjenje korenskih kanala. Pored toga, CALCIPAST se može koristiti za privremeno punjenje dubokih šupljina tokom indirektnog ili direktnog zatvaranja pulpe. Ima remineralizacioni efekat na zubna tkiva zahvaljujući visokom sadržaju kalcijumovog hidroksida. Proizvod podržava obnavljanje oštećenih periapikalnih tkiva. pH≈12.5. Radiopakue.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Uronite isporučeni aplikator u etanol pre upotrebe, a zatim namestite aplikator na špric proizvoda.

Za korenske kanale: izmerite dužinu kanala, prilagodite endostop na aplikatoru na dužinu 2-3 mm kraćoj od izmerene dužine kanala, unesite pastu u kanal, uklonite višak paste iz kanala, čvrsto zatvorite šupljinu.

Za šupljine: nanesite pastu na dno šupljine i čvrsto je zatvorite. Ostavite punjenje u šupljini ili unutar korenskog kanala u trajanju od jedne nedelje, ali ne duže od 30 dana.

Proizvod za višekratnu upotrebu sa aplikatorom za jednokratnu upotrebu. Ponovna upotreba aplikatora može prouzrokovati rizik od infekcije.

KONTRAINDIKACIJE: Ne koristite za pacijente koji su preosjetljivi na komponente proizvoda.

PREVENTIVNE MERE Nadražuje sluznicu usne šupljine, kože i oči. Proizvod može prouzrokovati ozbiljne ozlede oka. U slučaju kontakta, odmah isperite s puno vode i potražite lekarsku pomoć. Ako se proguta, ne izazivajte povraćanje. Piti dosta vode. Potražite lekarski savet. Pri radu s proizvodom koristite gumenu branu. Koristite zaštitne rukavice, naočare i zaštitnu odeću.

SKLADIŠTENJE: Čuvati u originalnom pakovanju ispod 25 ° C. Držati van domašaja dece. Datum upotrebe stavlja se na glavni kontejner. Jednom kada je spremnik otvoren, datum isteka ne menja se ako je spremnik sigurno zatvoren nakon svake upotrebe.

ODLAGANJE PROIZVODA: Prazne kontejnere treba zbrinuti odgovorno ili ih vratiti proizvođaču.