Prodavnica

MTA+

3,300.00RSD

Materijal za punjenje i obnovu korenskih kanala.

SASTAV: MTA + prah: kalcijum oksid, oksidi silicijuma, gvožđa, aluminijuma, natrijuma, kalijum, bizmut, magnezijum, cirkonijum; kalcijum fosfat

PAKOVANJE: Staklena bočica koja sadrži 0,14 g MTA + praha; pipeta koja sadrži 1 ml tečnost MTA +.

MTA+ MINI IW-IMTA-10.06.2019_2

Pošalji upit
Description

NAMENA: Proizvod je namenjen za zubno lečenje kao materijal za punjenje i remineralizaciju korenskih kanala. Jedinjenje se stvrdnjava 6 do 10 minuta posle mešanje sa vodom. Visok sadržaj jona kalcijuma remineralizuje zubno tkivo. Jedinjenja silicijuma i kalcijuma podržavaju regeneraciju tkiva nakon perforacije zida i intrakanalne resorpcije.

MTA + se naročito preporučuje kod:

– perforacija zida korenskog kanala – intrakanalna resorpcija

– popunjavanja vrha zadnjeg korena

– direktnog premazivanje pulpe

– amputacija pulpe

– lečenja zuba sa prekinutim razvojem korena.

MTA + nije pogodan za trajno samostalno punjenje korenskog kanala.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odsecite vrh MTA + tečne pipete. Premestite celokupni sadržaj MTA + staklena bočica sa prahom sa 1 do 2 kapi tečnosti MTA + na ploču za mešanje. Mešati ca. 30 s dok jedinjenje ne postigne prosečnu vlagu. Ako je smeša previše gusta ili krhka, dodajte još jednu kap tečnosti (ili deionizirana vode). Postavite jedinjenje na ciljno mesto sa oznakom aplikator. Izloženost vlazi, uključujući krv, umanjiće vreme stvrdnjavanja. Jedna posuda sa MTA + prahom sadrži jednu dozu. Jednom kada se pomeša sa MTA + tečnošću (ili deioniziranom vodom), mešana doza se mora iskoristiti u roku od 10 minuta. Jedinjenje se nakon toga stvrdne. Koristite sadržaj posude sa tečnošću MTA + u roku od 12 meseci nakon otvaranja.

KONTRAINDIKACIJE: Ne koristite kod pacijenata koji su preosjetljivi na bilo koji od sastojaka. Ne koristiti u upalnim stanjima. Kisele pH vrednosti narušavaju podešavanje MTA +.

PREVENTIVNE MERE: Proizvod može oštetiti oči. Proizvod iritira oralnu sluznicu, kožu i oči. U slučaju kontakta, isperite sa puno vode i odmah se obratite lekaru. Ako se proguta ne izazivati povraćanj. Pijte puno vode. Kontaktirajte lekara odmah. Koristite gumene brane, jednokratne rukavice i zaštitne naočare u radu sa proizvodom.

SKLADIŠTENJE: Čuvati u dobro zatvorenoj originalnoj ambalaži ispod 25 ° C. Zaštititi od vlage. Držati van domašaja dece. Rok upotrebe je na prikazano na samom pakovanju.

ODLAGANJE PROIZVODA: Prazne kontejnere treba zbrinuti odgovorno ili ih vratiti proizvođaču.